Животот е премногу краток за да биде ситен

Порано секоја клупа имаше своја приказна…Седиш сама на клупата на која е испишана твојата најубава приказна. Се чувствуваш осамена како лист на ветрот…Немој.

Приказната не ја испиша клупата, ти ја пишуваше со своето срце. Животот е премногу краток за да биде ситен. Наместо да плачиш по она што си го изгуби, насмевни се за она што го имаше.

Не беше важно каде, туку со кој…најубавото место на светот…во неговите раце. Љубовта имаше име и лице…неговото. Можеби траело кратко, но било твое. Само украдени мигови…твоја приказна.

Ако макар на кратко си била среќна, не е грешка и не е залудно потрошено време. Ако макар само еднаш затрепериш на помислата на него, вредно е за уште една насмевка наместо солза.

Твоето срце ќе испише уште многу приказни. Некоја за тага, некоја за среќа, некоја за љубов. Ти само погрижи се да уживаш во секоја од нив. Твојата приказна вреди да биде одживеана…

by Росана

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: