Ако го немаш својот мир, немаш ништо

Кога сакам денот да го поминам мирно, размислувам само за она што го имам, никако за она што ми недостасува, а има, не дека нема.

Денес ми е најважно да ги ставам на дланка само мислите со кои ќе се потсетам себе кои доблести ги имам, на што се радувам, што мене ми одговара.

Мислам на луѓето кои се вредни за мене, мислам на работата во која се давам себе. Така се чувствувам исполнето. Ги полнам дланките и чувствувам дека имам се’ што денес ми треба да се чувствувам добро.

Тоа е убава енергија која за жал често е потисната длабоко во нашето срцето. Од страдањето што немам ‘ништо’ во животот доволно, само го зголемувам чувството на недостаток.

А тоа не ми се допаѓа, не ми годи…На сите ни треба чувство на исполнетост во животот. Но, за жал, нас ни е потребно многу повеќе време, за да се сетиме што е тоа убаво што го прави нашиот живот.

Затоа секој ден себе се потсетувам што се’ имам. Таков став ми дава можност и нови шанси.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: