Немој да чекаш животот да те ‘тресне’ по глава!

Немој да чекаш животот да те ‘тресне’ по глава, па дури тогаш да сфатиш дека цело време си незадоволна, несреќна, негативна.

Се грижиш поради глупост, поради работата, поради- ‘кој што рекол’, поради неколку килограми вишок, поради единицата на детето, кавгата со родителите.

Немој да чекаш.

Знаеш одлично што те јаде одвнатре, што не е добро за тебе, што те мачи. Немој да го чекаш денот тоа да го сфатиш на потежок начин, по лекарскиот преглед кој требаше да биде рутински, да се наполниш со страв за сопствениот живот, кога ќе почнеш да го вртиш филмот и размислуваш зошто токму ти и што направи погрешно.

Ништо не направи погрешно, освен што го слушаше умот, а не телото, срцето кое зборува, прво со шепот, а потоа со врескање, да не одиш против себе.

Немој да чекаш.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: