Кога ќе почувствуваш дека дојде до крајот и кога не можеш повеќе

Кога ќе почувствуваш дека дојде до крајот и кога не можеш повеќе да направиш ниту еден чекор понатаму или кога ти се чини дека животот повеќе нема смисла, тоа е всушност добра прилика да се почне се’ од почеток.

Тоа можат да го направат сите души ако сакаат…ако се подготвени. Мене да ми го предадат својот живот и да ги пуштат по вода. Постојано биди благодарен на овој нов ден и на новата прилика за повторен почеток.

Побарај ме и јас ќе ти одговорам. Ќе бидам со тебе во неволја. Ќе те возвишам и ќе ја поставам твојата нога на вистинска патека и ќе го водам секој твој чекор. Верувај ми и знај, јас сум секогаш со тебе.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: