Чувај ја љубовта, омразата е тежок терет

Вистински си валкан само одвнатре. Надворешната валканица лесно се чисти. Постои една врста на валкано која чистата вода не го мие, а тоа е флеката на омразата која ја загадува душата.

Своето тело можете да го прочистите со воздржување и пост, но само со љубовта ќе го прочистите вашето срце.

Руми

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: