Животна мудрост е да исклучиш се’ што не е важно

Ако сакаш да бидеш позитивна, охрабрувачка личност која ги живее своите соништа, многу е важна и околината во која се наоѓаш и луѓето со кои го поминуваш своето време.

Пробај што помалку време да поминуваш со негативни луѓе кои постојано кукаат, бидејќи негативните емоции многу лесно се пренесуваат. Ако сепак не можеш да го избегнеш дружењето со такви луѓе, тогаш во нивна близина едноставно исклучи се и не дозволувај нивниот став да влијае на тебе. Тие уживаат во улогата на жртва и не сакаат да ја прифатат одговорноста за својот живот.

Што е можно повеќе дружи се со среќни и насмеани луѓе, кои се инспирација и кои имаат позитивен став кон животот, бидејќи среќата е заразна.

Живееме во свет на безброј неважни работи, не’ гњават секој ден многу неважни луѓе, ни се нудат неважни настани и сето тоа се бори за ронка внимание во нашиот живот, сака да ни го одземе времето, енергијата, да се храни со неа, а нашиот живот да биде огорчен.

Живееме во светот кој го прераснавме, а сепак упорно живееме под неговите граници. Да се ослободиме од она непотребното и да препознаеме она што во нашиот живот ја прави разликата, само така ќе дојдеме до исполнет живот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: