Не плаши се…Нема да ти се случи ништо што не можеш да издржиш

Не плаши се…Нема да ти се случи ништо што не можеш да издржиш. Кога телото не може повеќе да издржи болка, човекот се онесвестува; кога душата страда, последниот стадиум на болка е ослободување. Темната ноќ на душата, миг е во која светлината се зачнува. Трпение.

Само тоа ти е потребно. И доверба; дека сѐ е добро и најдоброто само што не дошло.

Тоа што сега те тера да помислиш- ‘Е баш не е добро, оф, колку многу не е добро’ е тоа што те сопнува. Натерај се да веруваш во добро.

Така стануваш имун на она што добро не е. Знаеш дека зло постои, но од тоа не се разболуваш. Ти си ја одбра страната.

Не плаши се ..и стравовите можат да се остварат ама и соништата подеднакво.. 

 Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: