Kраток е животот за да се лутиш на оние кои ги сакаш

Кога животот станува стресен, често ги забораваме работите на кои треба да се фокусираме бидејќи се сеќаваме на работи кои треба да ги забораваме.

Звучи познато?

Секако, бидејќи сите поминуваме низ слични искуства. Погледнете ги малку лицата околу себе и ќе забележите, дека секој има своја приказна, секој нешто бара, секое срце чука исполнето со среќа, тага, страв, копнеж… Тоа е дел од ова патување кое го нарекуваме живот.

Лошите денови се неизбежен дел од животот и во такви ситуации потребна ни е доза на мотивација..

1.Вие сте во ред. Сега сте само малку посилни.

Имате лош ден? Тоа е во ред. Вие сте во ред. Само сега сте нешто по јаки од она што бевте вчера. Ставете ја раката на срцето. Чувствувате?. Тоа се нарекува цел. Вие сте овде со причина. Не се откажувајте. Не дозволувајте, еден или два темни облаци, да го прекријат целото баше небо. Сонцето секогаш свети над нив. Секогаш има светло на некои делови од вашиот живот.

Понекогаш е потребно да се заборави како се чувствувате во дадениот момент, за да се сетите што заслужувате и се’ да продолжи, да се движи напред. Сите правиме грешки. Сите ние од себе сме направиле будала. Му дозволуваме луѓето да не’ искористат и добиваме само малку од она што го заслужуваме. А, понекогаш  и ние исто така на другите сме им дале многу малку, од она што заслужуваат. Понекогаш дозволуваме нашите приоритети и граници да ги проголта хаотичниот ден.

Но, ако размислиме за тоа, многу сме научиле од нашите погрешни избори и дури и ако постојат некои работи, кои никогаш нема да ги поправиме, ќе знаеме подобро за следниот пат. Сега имаме повеќе храброст за обликување на иднината.

2.Повеќе сте способни отколку што мислите. Сетете се, дека сте неверојатно способни, да се соочите со големи предизвици. Но, во време кога е се’ во ред, многу е лесно да се биде спокоен и да се заборави колку сме способни да бидеме вешти и снаодливи.

Неочекуваните проблеми, се неопходно зло, кои ве тераат напред; бидејќи проблемите со време ќе престанат, но, лекциите и растот кои од нив ги добивате, траат за цел живот.

Постојат две врсти на болки во животот: болка која ве боли и бол од која растете. Но, кога учите од тешкото искуство тие се подеднакви. Силата не се добива, од она што можете да направите. Таа се создава, преку надминување, на она што не сте направиле порано.

Тешките ситуации произведуваат јаки, успешни луѓе. Значи, без оглед на тоа колку вас сега ве боли, морате главата да ја држите горе, стиснете заби и направете уште еден чекор. Не губете време жалејќи се. Упорноста и одлучноста зборуваат доволно гласно. Преку своите борби, бидете фокусирани. Напорно работете во тишина и нека вашиот успех биде вашата бука.

3. Борбата е пат кој води до подобри денови. Дали патот кон напред ќе биде секогаш лесен? Не, воопшто. Но, дали тоа е вредно за вашиот труд? Апсолутно. Борбата не ја наоѓате на патот, туку таа Е патот, која води до подобри денови.

Кога денот навистина е мрачен, може да биде тешко да се види светлина, но вредно е за обид. Вистинската сила, доаѓа кога имате за што да плачете и да се жалите, но наместо тоа, бирате насмевка и го почитувате својот живот. Благодетите се подарени во секоја борба со која се соочувате, но мора да бидете подготвени да го отворите вашето срце и ум за да можете да ги видите. Вие не можете да ги присилите работите да се случат. Можете само да полудите обидувајќи се.

Во еден момент потребно е да се опуштите и да им дозволите на работите да се случат. Да се сака својот живот, значи да и’ се верува на својата интуиција, да се рискира, да се губи и наоѓа среќата, да се негуваат спомените и да се учи преку искуството. Тоа е долготрајно патување.

Престанете да се грижите, да се прашувате и да се сомневате на секој чекор на патот. Свесно живејте во моментот и уживајте во тоа како животот ви се разоткрива. Отворете ги широко своите раце со искуствата и лекции што доаѓаат . Можеби нема да завршите таму кај што сакате, но сигурно ќе завршите таму каде треба да бидете.

4.Следниот чекор секогаш ќе ви се исплати а тоа е причина да продолжите да правите најдобро што знаете. Не се плашете повторно да застанете на нозе- да се обидете повторно да сакате, повторно да живеете и повторно да сонувате. Не дозволувајте тешката ситуација, да ви го скамени срцето. Најубавите животни лекции, често се учат во најлоши времиња и од најлоши лекции.

Ќе дојде време, кога ќе изгледа дека тргнало на лошо се’ што можело да тргне наопаку. Можеби ќе се почувствувате како сте вечно заробени во некој проблем, но тоа не е така. Кога ќе посакате да се откажете, сетете се дека понекогаш мора да поминете низ најлошо за да испадне најдобро.

Да, животот е тежок, но вие сте појаки. Најдете сила да се насмевнете секој ден. Најдете храброст да се чувствувате поинаку, но секогаш поубаво. Насмејте ги и другите.

Не се вознемирувајте околу работи кои не можете да ги промените. Живејте едноставно. Љубете великодушно. Зборувајте ја вистината. Работотете со елан. Ако згрешите, продолжете понатаму. Продолжете да растете. Секое утро разбудете се и дајте, се од себе да ја следите оваа единствена листа на задачи: Мислете позитивно. Јадете здраво. Вежбајте денес. Грижете се помалку. Напорно работете. Смејте се често. Убаво сонувајте.

И тоа повторете го и утре.

Напишете коментар

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: