Секој момент ви нуди нов почеток и крај. Секоја секунда добивате друга прилика

Кога паѓа дожд, знаете дека еднаш ќе престане. Ако нешто ве боли, знаете дека раната еден ден ќе се излечи. По темница, доаѓа светло. Секое утро е ново потсетување, но, често забораваме и веруваме дека ноќта ќе трае вечно. Нема.

Ништо на овој свет не трае вечно. Затоа, ако сега е се’ во ред, уживајте во тоа. Тоа нема да трае вечно. Ако работите тргнат надолу, не се грижете, бидејќи и тоа нема да трае вечно.

Само затоа што животот моментално не е лесен, не значи дека не смеете да се смеете. Само затоа што нешто ве мачи, не значи дека не можете да се смеете.

Секој момент ви нуди нов почеток и крај. Секоја секунда добивате друга прилика. Само треба да ја прифатите и со неа да направите најдобро што можете.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: