Нема потреба да го менуваш цел свет, доволно е само себеси

Дури и кога ќе стане навистина тешко, застанете за момент и сетете се кои сте. Присетете се на она, што за вас во животот има вистинско и долготрајно значење. Насмевнете се на тоа до каде сте стигнале.

Навистина, не постои поубаво и помоќно на овој свет, од насмевката која изникнува од солзите. Секој може да биде среќен кога нема проблеми. Но, само силна душа и искрено срце, може да се смее во ситуации кога неизбежно е време за плачење.

Без оглед на тоа колку време треба да помине, ќе биде добро. Држете се и одете понатаму. Тешките ситуации градат силни личности.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: