Прифати ги работите кои не можеш да ги промениш

Посветете го својот живот на она што е убаво. Не трошете се на лоши работи. Немате толку многу време, ниту толку енергија.

Животот е толку краток, а изворот на енергија е толку мал. Едноставно е глупо да ја трошиш на тага, бес, омраза и завист. Употребете ја за љубов, употребете за некое творештво.

Употребете ја за пријателство, за медитација. Направете нешто со неа што ќе ве извлече. И што повеќе се искачувате, тоа повеќе изворот на енергија ќе ви биде достапен.

А највисоката точка на вашата свесност вие сте- речиси Бог. Се’ е то во вашите раце.

Ошо

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: