Животот станува поубав, кога ќе ги засакаш едноставните моменти

Cuang Ci, прославен кинески писател, раскажува приказна за Cu Pingman, ученик кој сакал да научи како се убиваат змаеви.

Барал учител и го нашол. Учителот го учел Pingman како да ги убива змаевите, се додека не ја совладал техниката до совршенство. Од тој момент, Pingman го поминал остатокот од својот живот барајќи змаеви, за да им докаже на сите колку ја совладал техниката која толку долго ја учел. Меѓутоа, на свое големо разочарување, никогаш не го пронашол.

Наравоучение: Сите ние, цел живот се подготвуваме да убиваме змаеви. На крајот ќе не изедат мравите. на кои воопшто не сме обрнале внимание.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: