Досадата го убива животот… Ако нема бури, тој постојано ќе биде ист

Бурите доаѓаат не за да потонеш, туку да научиш да пловиш и во невозможни услови. За да ја сфатиш својата сила. За да се сетиш на својата моќ. Повеќе да уживаш во своето мирно пристаниште.

Досадата го убива животот и ако нема бури, тој постојано ќе биде ист, досаден и за тебе. Ти не си бил свесен ни дека постоиш. Се угасна. Умире. Затоа не се плаши од бури, ќе сфатиш колку те помрднале напред.

Ти даваат нова енергија, те полнат со живот. По бурата не си ист. Затоа бурите и постојат. Те раѓаат наново Тебе.

Поголем од тоа што беше.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: