Кога молчам, најповеќе те сакам…

И многу луѓе ќе ви речат: “Никој не те сака како јас”. И сите тие ќе бидат во право. Никој не сака исто, бидејќи луѓето не се исти.

Она што е важно да знаеме е дека интензитетот на љубовта е она што го прави двајца да бидат среќни заедно. Некогаш и сонцето е прејако и прави голема опасност за кревкото цвеќе. Некогаш само мала светлина е доволна, семето да тргне по патот на животот. Не, навистина не е важно колку луѓето нѐ сакаат, туку што таа љубов ни значи нас.

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: