Кога сте имуни на мислењето и постапките на другите, не можете да станете жртва на непотребно страдање

Ништо не сфаќајте лично. Ништо од она што го прават другите, не е заради Вас. Она што другите го зборуваат и го прават претставува проекција на нивната сопствена реалност, нивниот личен ‘сон’.

Кога сте имуни на мислењето и постапките на другите, не можете да станете жртва на непотребно страдање. Не создавајте претпоставки. Имајте храброст да поставувате прашања и да кажете што навистина сакате.

Комуницирајте со другите што е можно појасно, за да ги избегнете недоразбирањата, болката и драмите. Само со помош на оваа спогодба ќе можете во потполност да го измените својот живот. Секогаш правете се’ што можете.

Сето она што можете да го направите, ќе се менува од момент во момент; повеќе можете да направите кога сте здрави, отколку кога сте болни. Во било која ситуација, едноставно направете сѐ што можете и нема да имате потреба да се осудувате себеси, да се малтретирате и да се каете.

Don Miguel de Ruis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: