Не дозволувај, другите да ти кажат што мора да правиш и во што треба да веруваш

Оставете ги туѓите животи и одлучете да се посветите на својот, поставувајќи ги приоритетите во него. Не повторувајте постојано ‘Немам време’ за ова или она, додека истото го трошите со туѓи животи.

Кога ќе им одолеете на искушенијата да се занимавате со туѓите животи, ќе откриете големо задоволство за откривање на својот живот.

Ќе откриете дека сопствениот живот може да стане најдобра авантура, ако одлучите да вложувате во него, своја енергија и време. Позади секој среќен човек стои неговата одлука да биде среќен. Да биде среќен и покрај сите притисоци и разочарувања, среќен и покрај сите падови и порази.

Тоа го можете, само ако верувате дека животот може да биде добар и покрај лошите искуства во него, бидејќи сите тие имаат причина зошто се нашле на вашиот пат.

Позади секој среќен човек стои неговата одлука, дека сам ќе ја пише својата животна приказна, не дозволувајќи им на другите да му зборуваат што мора да прави и во што треба да верува.

by Рита

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: