Ако мислиш дека сите имаат срце како ти…

Денеска сфатив дека можностите никогаш не се укажуваат, со сето она што го носат со себе – богатство, успех или почест- со испишани крупни и видливи букви.

Во сѐ што превземам, морам да ги вложам сите свои напори, бидејќи во спротивно можеби и за најголемите можности нема да бидам свесен, бидејќи ѕвончето не се огласило.

Се буди денот, како и сите други денови и во еден час сѐ расцветува, продолжува да цвета и во текот на останатите часови; но, можеби токму тој ден и тој час ќе се сретнам со животната можност.

Да се соочам смело и истрајно со секоја задача, па и колку и да е тежок и мачен миг, тоа е единствен начин да бидам сигурен дека ќе ја грабнам големата можност кога ќе се појави, без оглед дали ќе се осознае со екот на труба или како што најчесто се случува, ќе се сокрие под наметката на прашината.

Ог Мандино

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: