Можете да одлучите дека животот не е вреден за живеење и тоа ќе биде најлошата одлука која ќе ја донесете

Писателката и активистка Maya Angelou, вели дека можеме да бидеме најдоброто човечко суштество, ако го следиме едноставниот совет.

Ако знаете што е исправно, направете го тоа. Никој не треба да го прашате за совет. Она што е исправно не треба да биде практично или профитабилно, но ќе ја задоволи вашата душа.

Ќе ви даде посебна врста на заштита. Трудете се да бидете најдобро човечко суштество кое можете да бидете. Луѓето ќе ве спомнуваат во молитвите и ќе ви посакуваат добро. Обидете се да живеете така што нема да жалите што не ги користите своите благодети, што сте пасивни и ‘скриени’.

Ова е ваш живот, ваш свет. Самите ги носите своите одлуки. Можете да одлучите дека животот не е вреден за живеење и тоа ќе биде најлошата одлука која ќе ја донесете.

Пробајте… Одберете ја својата битка и направете го овој свет подобро место- токму тука каде што стоите. Светот може да биде подобар- а зависи од сите нас.

Погледнете го целото видео.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: