Нема да умреш, кога ќе те изневери партнерот, туку кога сама себеси ќе се изневериш

Нема да умреш, кога ќе те изневери партнерот, туку кога сама себеси ќе се изневериш.

Нема да умреш, кога ќе ги заборави твоите желби, туку кога сама ќе ги заборавиш.

Нема да умреш, кога ќе прокоцка се’ што ти е важно, туку кога ќе заборавиш што ти е важно.

Нема да умреш, кога другите ќе плукаат во твоето лице лоши зборови, туку кога таквите зборови ги прифаќаш како вистина.

Нема да умреш, кога другите ти зборуваат како да живееш, туку кога сама живееш онака како што не сакаш, за да им удоволиш на другите.

На крајот, ти умираш од самата себе.

Јована Кешански

Извор: citajknjigu

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: