Невозможно е во животот да не бидеш слаб

Невозможно е во животот да не бидеш слаб. Невозможно е секогаш да се држиш на нозе, да не заплачеш, да не почувствуваш сожалување и мачнина, да не паднеш во депресија, невозможно е да не се налутиш, понекогаш да не фрлиш копје во трња, да не доживееш мрачни моменти, кога ти се чини дека сите луѓе ти се непријатели и како животот нема смисла.

Но, не само што ќе дојдат такви моменти, туку и смееш да бидеш слаб. Слабост е момент кога Бог те повикува да ги кренеш рацете кон Него и да викнеш: ‘Боже, јас без Тебе понатаму не можам’. Падот е момент на милост.

Томислав Иванчиќ- ‘Враќање на надежта’

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: