На срцето не му треба чувар да го чува, туку јунак да го носи

Од почеток грешиме речиси во секоја врска, од убедувањето дека имаме ексклузивно право на мислите, чувствата и физичкото тело на нашите партнери.

А на тој начин сака само нашето его. И тоа не нив, нашите партнери, туку нас самите. Кога се сака со срце тогаш не задржуваме, туку се држиме, не гушиме, туку пуштаме, тогаш не заробуваме, туку чуваме.

Ако мислите, дека сте сопственици и контролори на своите партнери, само се лажете дека сакате, бидејќи во суштина само робувате на стравовите, штитејќи го своето его.

Не срцето. На срцето не му треба чувар да го чува, туку јунак да го носи.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: