Ако секој ваш ден почнува со загриженост, тогаш очигледно не сте на ‘свое место’

Ако сме неодлучни или почнуваме да се чувствуваме нелагодно, тогаш значи дека Универзумот ни праќа сигнали, со помош на следниве знаци.
1.Физички повреди
Сте го удриле прстот или лактот? Ова е типичен сигнал на Универзумот. Треба да запрете и да размислите за своите чекори. Можеби ја игнорирате својата сопствена интуиција или не ја забележувате вистината во новосоздадената ситуација. Погледнете ги подобро работите.
2. Константно доцните
Дали ве кочат вечните гужви или губите чувство за време? Ова е дефинитивно знак на Универзумот, за да го привлече вашето внимание. Секое задоцнување сведочи за тоа, дека премногу се замарате и никако не успевате да се вклопите во оквирите на неопходните работи. Кога се движите синхронизирано по текот на животот, секогаш и се’ успевате. Но, штом се прекине синхроницитетот, се појавуваат проблеми со времето во вашиот живот.
3. Заборавност
Дали редовно заборавате или ги губите работите? Значи, очигледно треба да се концентрирате или да се приземјите пред да тргнете. Заборавањето е јасен сигнал за потребата од максимална концентрација на своите цели.
4. Ги расипувате или ги испушате работите. Значи, одите по деструктивни патишта или го блокирате успехот и значајните достигнувања. Неопходно е да се пушти контролата и најверојатно, да се препушти на милоста на Униветзумот. Ова е посебно точно кога многу јасно го чувствувате застојот во својата работа и во животот.
5. Замаглен простор
Вие постојано чистите, но сметате дека нередот не исчезнува. Тоа е исто така сигнал! Сигнал дека не ја приметувате вистинската состојба на работите и не сакате да се решите од минатото, кое е цврсто заглавено во потсвеста.
6. Болест
Постојано се борите со инфекции и секогаш сте со настинка? Време е да се застанете и повторно да го разгледате смерот на движење. Можеби носите важни одлуки, но тие не се ваши, туку се наметнати од надвор. Враќањето на истите болести, гласно зборува дека е крајно време да го смените својот ритам и стил на живот.
7. Не сакате да размислувате за промена
Не сакате да кажете или да мислите, што ве загрижува?
Едноставно ја ставате главата во песок и ги потиснувате своите мисли. Знаете ли зошто? Интуитивно се плашите да го слушнете одговорот. Можеби знаете што треба да правите, но се плашите да превземете мерки.
8. Проблемите при обавување на работните задачи
Почнувате да работите на некој проект со инспирација, а тогаш немате сила да го довршите. Универзумот ви сигнализира дека треба да го обновите душевниот баланс и да барате мотивација. Ова е исто така можен знак дека проектите кои ги влечете на себе во суштина не се ваши и не се во согласност со вашиот пат.
9. Загриженост и постојан стрес. Ако секој ваш ден почнува со загриженост, тогаш очигледно не сте на свое место. Без сомневање, загриженоста може да појави од различни причини, но ако не поминува, побарајте го нејзиниот извор. Загриженоста и стресот исто така можат да бидат сигнал на Универзумот, за потребата животот да се корегира.
10. Ако ви се чини дека животот е досаден и уморни сте од него, тогаш е ова многу ‘гласен’ сигнал да не го користите сиот свој потенцијал. Животот е неверојатен и полн со шанси и можности, така да нема причина да се досадувате. Чувството на досада доаѓа кога работите и живеете како роботи и не го поминувате секој ден исполнето, интересно и богато.


Извор: http://www.cluber.com.ua/lifestyle/2017/07/10-signalov-ot-vselennoy-chto-vyi-idete-po-nepravilnomu-puti

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: