Научете да му недостасувате

Во текот на животот често се чувствуваме напуштено од партнерот или пријателите. Веројатно и вие често го проверувате вашиот телефон додека безнадежно чекате одговор од некој ваш близок. Сега е речиси природен импулс да го отвораме телефонот, за да видиме дали нашиот соговорник ја погледнал нашата порака.
Ако и вие живеете во оваа ситуација, тогаш треба да ја разгледате можноста на промена на ставот: не инсистирајте, научете да му недостасувате.
Тоа може да биде добро и за двајцата. Кога не привлекувате внимание на пријателот или партнерот кој ви е важен, можеби ќе дојдете во искушение да инсистирате со тоа што ќе го зголемите обемот на протестирање се додека оваа личност не ви обрни внимание.

Ова е многу честа грешка која сите ја правиме, всушност тоа е природен импулс да барате интересирање на оние кои ве опкружуваат.

Но, тоа секогаш не е сјајна идеја, мора да научите да и’ недостасувате на другата страна. Можеби звучи чудно како реченица, всушност тешко е да се стимулира недостаток кај другите луѓе, но мора да се навикнете, барем ако ништо друго да се обидете.

Да научите како да им недостасувате на луѓето кои се навикнале на вашето присуство, важно е за одржување на контролата над вашиот живот, поставување на себеси во центарот на вселената.
Да се биде загушливо присуство не доведува до ништо добро: така и понатаму ќе ја изразувате својата намера да бидете присутни, без оглед на однесувањето на партнерот. Во оваа ситуација другата страна ќе се чувствува легитимно да заземе било кој став кон вас, бидејќи вие секогаш ќе се враќате.

Вашата цел мора да биде давање токму спротивна идеја: повеќе не смеете да бидете подготвени да ја жртвувате енергијата и времето за оние кои не го почитуваат вашето друштво и не се смеат во ваше присуство. Исто така, може да биде човек кој не е во состојба да дава љубов и кои сака ‘ладен’ живот.

Обидете се да им удоволите, барем на некој начин: обидете се да не бидете таму додека не сфатите дека сте важен дел од нивниот живот, признавајќи дека им недостасувате.

Денес всушност, сите тврдиме дека примаме одговори во кратко време, а кога одговорите нема да стигнат, применуваме бројни однесувања кои се граничат со опсесија. За да научите како да им недостигате на луѓето, апсолутно мора да бидете способни малку да се детоксирате од технологијата: мора да им одолеете на неколку искушенија.

Не мора да праќате повици, пораки, мејлови. За почеток ќе биде тешко, но со тек на време ќе можете да го претворите во автоматско однесување. Ќе престанете да размислувате за она што Тој прави наместо да ви одговори и ќе можете да го живеете својот живот. Исто така мора да ги избегнувате посетите на социјалните профили на тие луѓе и не смеете да поставувате свои фотографии за да се ‘гледате одалеку’. Се’ што ви се чини дека ве приближува, веројатно ќе има спротивен ефект, одалечувајќи ве уште повеќе. Обидете се некое време да ги следите овие совети и ќе видите дека вашиот недостаток ќе се почувствува.

Извор:https://aprilamente.info/basta-controllare-se-ha-letto-il-tuo-messaggio-impara-a-far-sentire-la-tua-mancanza

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: