Дали сродната душа е твојата совршена комбинација?

Луѓето мислат дека сродната душа е твојата совршена комбинација и дека тоа сите го посакуваат. Но, вистината е дека сродната душа е огледало, личноста која ти покажува сѐ што те држи врзан, личност која ти дава внимание и го менува твојот живот.

Сродна душа е најважната личност која ќе ја запознаеш, бидејќи ги руши ѕидовите околу тебе и те поместува од корен. Но, дали треба засекогаш да се живее со сродната душа? Зависи од договорот.

Сродните души доаѓаат во твојот живот да откријат уште еден слој од тебе, да ти помогнат да научиш да сакаш. Целта на сродната душа е да те размрда, да ти го растури егото, да ти ги покаже своите препреки и зависности, да го раствори твоето срце, за да може светлото да влезе во него да те направи толку очаен и вон памет за да мораш да го смениш животот.

Елизабет Гилберт

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: