Човекот кој никогаш не очекуваме дека ќе нè разочара, веројатно ќе го направи тоа

Како што растеме, учиме дека личноста која никогаш не очекуваме дека ќе нè разочара, веројатно ќе го направи тоа. Вашето срце ќе биде скршено, вие ќе скршите туѓи.

Затоа, направете многу слики, смејте се често, лесно простувајте и љубете како никогаш да не сте биле повредени. Животот не доаѓа со гаранција, со време за одмор, со втори шанси. Треба само да го живеете во потполност.

Кажете некому, што ви значи и смело прекорете некој, што ве разочарал или навредил, зборувајте гласно, танцувајте на пороен дожд, држете некој за рака, утешете пријател, заспивајте гледајќи го заоѓањето на сонцето, станувајте доцна наутро, флертувајте и смешкајте се, додека не почувствувате болка на вашето лице.

Не плашете се да ризикувате и да се заљубите и најмногу од сè, живејте во моментот, бидејќи секоја секунда што ја трошите во лутина или вознемиреност е секунда од среќата која никогаш не можете да ја вратите назад.

by Рита

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: