Она од кое бегаш е во твојата глава

Еднаш еден ученик на Руми му постави интересни прашања. Руми на нив имаше прекрасни одговори..

Што е страв? -Неприфаќање на неизвесност. Ако ја прифатиме неизвесноста, тоа станува авантура.

Што е завист? -Неприфаќање на доброто во другите. Ако го прифатиме тоа станува инспирација.

Што е лутина?- Неприфаќање на работите кои се надвор од контрола. Ако ги прифатиме тоа станува толеранција

Што е омраза?- Не прифаќање на личноста каква што е. Ако личноста безусловно ја прифаќаме, тоа станува љубов.

Што е отров?- Се’ што е повеќе од она што ни е потребно е отров. Тоа може да биде Моќ, Богатство, Глад, Его, Алчност, Мрзливост или било што друго.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: