Како мажот несвесно, пополека но сигурно ја уништува љубовта на својата жена

Долго бевте во љубов, но нешто тргна наопаку и се случи развод. Виновни сте и двајцата, но во оваа статија ќе се фокусираме на тоа како мажите несвесно го уништуваат своето семејство, а посебно жената покрај себе.

Недостаток на внимание. За жените вниманието е како воздух, како храна. Ако заборавите да и’ кажете колку ја сакате, таа ќе почне да се чувствува запоставено. Како повеќе и да не ви е потребна.

Недостаток на охрабрување. Жените секогаш ги фалат своите мажи, знаејќи дека нив им е тоа важно и исто така очекуваат да бидат пофалени!

Недостаток на романтика. Цвеќе, песна, мали изненадувања…така изгледа љубовта во почетокот. Романтиката прави жената да цвета, затоа не дозволете рутината да го уништи вашиот однос.

Споредба. Одговорете искрено на следното прашање: дали сакате сопругата да ве споредува со друг маж? Мислам дека такви зборови нема да ве направат среќни. Со споредувањето на својата жена со други жени, ја уништувате својата љубов, семејството и односот.

Извор: pozitivanstav

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: