Овие зборови ја уништуваат вашата врска

Мора да разговараме.

Тој. За мажите секој дијалог значи дека постои некој проблем кој треба да се реши. Затоа ако ја слушнат оваа фраза, значи дека нешто не е во ред и стануваат напнати.

Таа. Комуникацијата за жената е начин да се поврзе со партнерот. Затоа понуда за разговор можеби нема никаква смисла, а одбивањето може само да ја вознемири.

2. Не ме слушаш.

Тој. Мажите кога слушаат не даваат потврден знак дека се вклучени во тој разговор, поради тоа често изгледа како да не слушааат.

Таа. Жената обично ја изразува својата загриженост со гестови и извици, сфаќајќи се’ лично. Мажите често не го разбираат таквото однесување и дури можат да се налутат.

3. Ајде тоа да го направиме заедно.

Тој. Мажите не сакаат да ги делат своите победи и не се многу добри во тимската работа. Тие со тешко срце ќе се согласат со таков предлог.

Таа. Научниците ќе кажат дека хормонот окситоцин кај жените ја прави друштвена. Важно и’ е да ги прават работите заедно, бидејќи на тој начин докажуваат дека не се сами.

4. Ми треба малку тишина.

Тој. Обично им треба тишина за да одморат од стресот или да размислат за некој проблем.

Таа. Постои виц за жената, која молчи и мисли само за да го казни својот маж. Повеќе ќе го казните со звоцање, бидејќи тие уживаат во молчење.

6. Во ред е.

Тој. Мажите се помалку емотивни, а тоа се одразува и на нивниот говор. Зборот како ‘во ред’ или ‘добро’ за нив се нормални.

Таа. Жена дневно изговара 20.000 зборови, што е 1,5 пати повеќе од мажот. За се’ да искажат живописно, за секоја емоција, дамите користат зборови како ‘прекрасно’, ‘изнводредно’, ‘сјајно’. можат да се сфатат и како непристојно.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: