Никогаш не бидете со оние…кои ги прават овие 13 работи

1. Никогаш не бидете со некој, кој делува премногу таинствено. Некој кој го крие својот телефон од вашиот поглед. Некој кој никогаш не ви го дава вистинскиот одговор кога ќе поставите прашање.

2. Никогаш не бидете со некој кој ве третира за помалку да се сакате себе. Некој кој ве прави неинтелегентни. Кој ве прави непривлечни. Недостојни за нивна наклоност.

3. Ако ве тера слепо да го следите. Кој одбива да ви прати порака. Кој е мрзлив да превземе било што во врска со вас.

4. Оној кој одбира кога ќе се однесува добро кон вас. Ќе ве сака со недели, а потоа со месеци ќе ве игнорира. Некој кој ја менува ‘песната’ често. Некој што само понекогаш ви покажува почитување.

5. Оној кој се грижи само за себе. Кој мисли дека е секогаш во право. Одбива компромиси или не сака да ви се извини. Некој кој има проблем да ја превземе одговорноста за своите постапки.

6. Некој кој ве лаже во лице без чувство на вина поради тоа.

7. Никогаш со некој кој ве прави да се чувствувате непријатно. Кој делува супериорно кон вас и мора да одите ‘како по јајца’ за да избегнете аргумент.

8. Некој поради кој се чувствувате виновни поради вашите емоции. Кој ќе ја сврти секоја ситуација и ќе биде жртва и ќе се чувствува навредено.

9. Не бидете со некој кој очекува да го изберете пред се’ друго. Да се откажете од се’, бидејќи се чувствува како да е единствена работа која треба да предизвика среќа кај вас.

10. Не сте за некој, кој чува многу тајни од вас..Некој кој ги крие своите емоции внатре. Некој кој се преправа дека е во ред кога не е. Кој крие делови од себе од вас, иако сте единствена личност со која треба да се чувствува пријатно.

11. Никогаш не бидете со некој кој ви дава наредби. Некој кој делува надмоќно.

12. Оној кој ја ‘фрла’ својата лутина на вас не треба да биде во вашиот живот. Некој кој ќе стане насилен кога не добива она што сака.

13. Не е за вас оној кој ви покажал дека ништо не му значите. Некој кој нема ниту ронка подршка за вас. Некој кој од вас зема, но никогаш не дава.

Извор: novipocetak

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: