Дали во вашиот живот биле губитници за кои мислевте дека нема да ги преживеете?

Во вашиот живот биле ситуации за кои сте мислеле дека не е можно да се изборите. А вие се изборивте. Во вашиот живот имало проблеми, за кои мислевте дека нема да се решат. А вие ги решивте. Во вашиот живот биле губитници за кои мислевте дека нема да ги преживеете. Ама ги преживеавте.

Вие сте денес овде, појаки и попаметни, со богато искуство и знаење како резултат на сето тоа. Иако патот не беше сигурно лесен, вие успешно поминавте низ сите предизвици. Секако тешкотиите ве очекуваат и во иднина, а можеби и сега минувате низ тежок период во животот.

Поради тоа треба од време на време, да се свртите наназад и да се сетите- кога мислевте дека не можете да се изборите, а се изборивте. И можеби кога ќе се сетите на тоа, ќе сфатите дека нема причина да се сомневате во себе. Бидејќи без оглед какви предизвици животот ќе ви приреди, вие ќе се изборите со него.

А сега најважното- ќе се изборите.

Ralph Marston

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: