Не ги знам сите детали, но можам да ти ја покажам вратата

Кога ќе и’ се пожалам на мајка ми за своите маки, секогаш ми вели: ‘Не ги знам сите детали, но можам да ти ја покажам вратата’…

Кога прв пат тоа го слушнав, бев многу изненадена. А мајка ми ми објасни: ‘Сешто може да ти се случи во животот, но едно не може- да не ти ја отворам вратата. Знај дека во било кој момент… ако се умориш, не сакаш нешто да продолжиш, ако одлучиш да направиш револуција, ако се изгубиш себеси, разочарана си, ако се разболиш, бесна си ( без оглед дали си во право или не).

Кога ќе се запрашаш што да правиш и каде да одиш- дојди си дома кај мене. Ветувам дека нема да поставувам прашања. И ветувам мека постела, вкусна храна за тело и душа, маче да ти преде во скутот или што ќе посакаш’.

Тоа е среќа- да знаеш дека постои некој кој ќе ти ја покаже вратата’.

Извор: Femina

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: