Ако не се оствари твојата желба веднаш, држи ја тивко во своето срце и верувај

Има многу мудри совети и упатства за тоа, како човек може да оствари нешто што сака, односно, како од подрачјето на мислите и чувствата, да го претвори во материјалната стварност. Ова се упаства на Mahariashi Mahesh Yogija, гуру, кој на Запад ја донесе техниката на трансцедентална медитација и други знаења, од светите списи Веда, за тоа како човек може да ги манифестира своите желби со леснотија, со подршка на законот на интелигенцијата на природата.

– Барај го она што навистина сакаш, а не она што мислиш дека можеш да добиеш.

– Не се плаши да очекуваш најдобро. Не мисли дека не го заслужуваш најдоброто. Тоа е твое право, но прво треба го прогласиш за свое, прифати го и очекувај го.

– Желбите кои доаѓаат од твоето срце, се желби на интелигенцијата на природата. Таа ги вградила во тебе, бидејќи се дел од остварувањето на Божјиот план и тие желби, ти ги изнесуваш во материјалниот свет. Ако ги отфрлаш желбите, сметаш во остварувањето на Божјиот план.

– Создај што појасна визија за тоа, што сакаш и потоа пушти.

– Желбата секогаш обликуваја на позитивен начин

– Не посакувај одредена работа или личност, туку нејзините квалитети. Природата ќе знае што е најдобро за тебе.

– Подобро посакувај нешто, што сакаш да купиш со пари, отколку самите пари. Бидејќи парите не се цел, туку сретство.

– Не посакувај желба, која е спротивна од посакуваната желба на другиот.

– Мисли на својата посакувана цел и на природата, препушти и’ ја организацијата на деталите.

– Очекувај, предвиди, дозволи време кое е потребно, желбата да се оствари. Ако не се оствари веднаш, држи ја тивко на своето срце и верувај. Природата знае, кој момент е најдобар за нејзино остварување.

Извор: Sensa.hr

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: