Вистинската љубов вреди да се чека

Никогаш не заборавајте дека вистинската љубов вреди да се чека. Вистинската љубов не е нешто за кое треба да се брза. Тaа не треба да се присилува.

Вистинската љубов е скапоцена. Таа е нешто свето. Вистинската љубов е ретка. Таа е сјаен дијамант во свет полн со камчиња. Вистинската љубов е потребно да се негува. Таа е чудо, кое треба да се гушне. Не треба да ве плаши. Таа не е нешто од кое се бега.

Вистинската љубов не остава. Можеби ви недостасува некој, кој никогаш не се сетил да го погледне вашиот пат. Можеби тоа е само потреба и  желба. Но, не брзајте да стигнете до целта.

Вистинската љубов ќе дојде кај вас кога треба. Ќе дојде до вас и ќе чукне на вашата врата, кога најмалку очекувате.

Вистинската љубов ќе се појави во моментот кога ќе бидете подготвени. Тоа ќе се случи кога ќе имате доверба во себе. Кога можете да се сакате себеси без да биде некој до вас.

Тоа ќе се случи кога ‘не гледате’. И никогаш нема да бидете исти. Бидејќи вистинската љубов останува. Не трепери. Не е кревка. Тоа е оклоп. Штит од куршуми. Вистинската љубов ќе ве задржи кога ви е најпотребна. Вистинската љубов ќе влезе во вашиот живот, само имајте трпение.

Ве молам, разберете дека вистинската љубов вреди да се чека. Не се нурнува, во нешто што ќе биде привремено. Не се согласувајте на нешто ако не е целосно и од срце. Не трошете време на лажговци. Не прифаќајте играчи и луѓе кои не ветуваат ништо.

Вие заслужувате повеќе од тоа. Вие заслужувате вистинска љубов. Голема љубов. Ништо помалку. Можеби сте биле повредени во минатото. Можеби сте скршени од луѓе кои ги сметате за вистински пријатели. И од луѓе за кои мислевте дека ќе траат вечно.

Но, не плашете се, ќе најдете нешто вистинско. Не плашете се да чувствувате. Не плашете се од вистинска љубов. И тоа ќе се случи.  Само треба да се ​​чека. Да се ​​надева. И да се верува.

Вие, тоа го заслужувате.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: