Ние не сме губитници, ако врските неизбежно, порано или подоцна се распаднат

Има луѓе кои тагуваат и не сакаат да го пуштат спомените, бидејќи тоа им изгледа како предавство на саканите и спомените на нив. Или понекогаш, не сакаме да ги отпуштиме прекинатите врски, бидејќи тоа значи дека признаваме колку сме неуспешни, губитници или треба да признаеме дека сме го изгубиле времето на погрешни луѓе.

Но, да се отпушти нешто, да се премине преку тоа, никогаш не е предавство- љубовта е одговор, бидејќи уште можеме да ги сакаме. Љубовта е исто така и најдобар исцелител. Ние не сме губитници, ако врските неизбежно, порано или подоцна се распаднат..Не постои врска, од која барем нешто не можеме да научиме, што значи дека нема губење време.

Дури и ако сфатиме дека врзувањето е губење на време, тоа е лекција дека во иднина, треба да избегнуваме, повторување на грешките и конечно да научиме подобри вештини. Да тргнеме понатаму прифаќајќи ја сегашноста, значи дека можеме да формираме, здрав и позитивен однос со некоја личност, дури и ако повеќе никогаш нема да се гледаме во тој облик.
Слободата конструктивно да се реагира, доаѓа од прифаќањето на она што е, без отпор да се пушти она што не е и не може да биде.

Секогаш да бидеме благодарни за она што не’ прави јаки и мудри; полни со љубов и сочувство; со чиста перцепција.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: