На крајот ти треба некој, кој не се откажува од тебе

Некој дипломирал со 21, но чекал 6 години да добие добра работа. Некој немал никакво образование, но станал милијардер со 21 год. Некој се венчал на 20 год, но се развел 5 години подоцна. Некој се венчал со 35, но ја нашол вистинската љубов.

Не заостануваш. Не си подранил. Се’ е на време. Верувај дека си на вистинскиот пат. Не можеш да го споредуваш својот живот со животот на другите, бидејќи сите се движиме со поинакво темпо. Тоа што некој добил работа или се венчал пред тебе, не значи дека се тие подобри, поуспешни, талентирани или повеќе вредни за љубов.

Секој од нас ги заслужува овие работи. Сите можеме да оствариме се’ ова, ако доволно се потрудиме. Не ги прати патиштата на другите за да одредиш дали твојата временска црта е правилна.

Jey Shetty

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: