Заблуда е дека нервирањето може да ја подобри ситуацијата. Која е поентата на негативноста?

Многу луѓе велат дека самоодбрана е кога им се радуваме на поразите и кога сме благодарни за катастрофите. Тоа е бесмислено. И можеби се во право. Но, дали тоа што се во право, им носи среќа?

Поголемиот број луѓе на непријатност реагираат стандардно: со нервирање, агресија и негативност.
Човекот почнува да се бори со ситуацијата, чувствувајќи во себе противење. Заблуда е да се верува, дека нервирањето може да ја подобри ситуацијата. Која е поентата на негативноста?

Нема во неа некоја цел. Напротив, нервирањето и агресијата создаваат уште поголема негативност.
Научниците кои го проучуваат квантниот свет, велат дека цел свет е енергија. Сите честички се наоѓаат истовремено и секаде. Тоа се вика квантна неизвесност. Тоа е парадокс. Ако нема набљудувач, човек- светот не постои. Ова е научен факт. Всушност, очекувањата на човекот секогаш влијаат на резултатот од експериментот. Секој човек е 100% во право. Секогаш верувате во нешто, а потоа наоѓате потврда за своите верувања.
На пример, верувате дека пари нема да имате доволно. И тоа е точно. Пари никогаш доста. Или во вашиот град е невозможно да се најде работа. И повторно сте во право.
А  вашите соседи имаат доволно пари за се’ и имаат супер работа. Зошто? Имаат среќа? Не, не е тоа.

Законот на квантната физика вели: Секогаш, секогаш без исклучок, го добивате резултатот кој го очекувате!
Ако не се согласувате со ова гледиште, 100% сте во право.
А дали вашата точка на гледиште ви дава мир, јасност и радост? Ви помага да ги надминете препреките? Ако одговорот е да, супер.

Лично искуство…
Кога ја повредив раката, бев очаен. Лекарите ми рекоа дека најверојатно ќе бидам инвалид. И јас им поверував. Тогаш прочитав за луѓето кои се вратиле во нормала, од состојбата ‘распаѓање’ по сериозни повреди. И им поверував, дека тоа е можно.
Резултат- сега мојата рака апсолутно е здрава.
Верував 15 год дека сиромаштијата ми е судена. Работев многу и ништо. А потоа поверував дека можам лесно да постигнам финансиска слобода и се’ се оствари.
Верував дека треба да си борец во животот, затоа што мојот свет беше опасен, матен и суров. Сега верувам дека секогаш сум заштитен. Се’ се случува за мое добро. Мојот свет се грижи за мене. И затоа за се’ викам : ‘Ура!’.

Секој момент ние бираме. Секоја секунда создаваме стварност.
Секој пат кога нешто ќе ви се случи што не посакувате, имате избор. Влегувате во квантна раскрсница. И ако сте лути, сте тргнале по погрешниот пат. Одите во лошиот свет.
Ако ви се допаѓа таму, се’ е во ред. Ако не е, кажете: ‘Ура!’. Се’ е добро. И добро ќе биде во стварноста. Таа е секогаш добра и неутрална. Само вашите мисли ја бојат и оценуваат.

Кога искрено се радувате на било кое искуство, сите ваши проблеми се решаваат сами. Дури невообичаено без борба. Ако сеуште сакате војна- борете се.
Ама мене лично ми се допаѓа мир и спокој.
Поделете го своето искуство на единство со животот, сигурен сум дека можете да им помогнете на многу луѓе да живеат среќно и лесно.

Јуриј Токарев
http://www.transurfing-real.ru/2017/10/blog-post_400.html

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: