Не можат луѓето да направат се’ што сакаат. Не можат ни сите ветувања да ги одржат

Не можат луѓето да направат се’ што сакаат. Не можат ни сите ветувања да ги одржат. И тогаш се тргаат. Бегаат. Ние мислиме дека повеќе не не’ сакаат, а тие не смеат на очи да ни излезат, бидејќи веруваат дека сме разочарани или повредени. Во тој вртлог на недоразбирање, многу добри односи исчезнаа.

Затоа сакам да се знае: Никој ништо не ми должи. Ништо од никого не очекувам.

Да работиш на себе е сериозна работа и не остава простор да се чека реакција на другиот. Да работиш на себе, значи да правише многу и за другите. Убава е таа работа. И може да се работи и од дома.

Ако ме сакаш, пушти ми убава мисла и не се грижи дали стигна.

Да…стигна.

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: