Лузната е тетоважа на триумфот и бидете горди на неа

Не се срамете од лузните кои животот ви ги нанесе. Лузните значат дека болката престанала и дека раната е затворена. Лузната значи дека сте ја надминале болката, сте ја научиле лекцијата, сте станале појаки и и продолжувате напред.

Лузната е тетоважа на триумфот и бидете горди на неа. Не дозволете лузните да ве држат како затвореник. Да ве натераат да го живеете својот живот во страв.

Не можете да ги натерате да си одат, но можете да го промените начинот на кои ги гледате. Почнете на своите лузни да гледате како на знаци на вашата сила, не на болката.

Руми еднаш рече: ‘Раната е место, каде во вас влегува животот’. Ништо не е поблиску до вистината. Од страдањето, произлегуваат најсилните души на овој свет, чии животи се преплавени со лузни.

На своите лузни гледајте како на знаци кои зборуваат: ‘Да, успеав!’ Преживеав и имам лузни кои тоа го докажуваат! И сега имам прилика да бидам уште посилен.’

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: