Еднаш сигурно ќе сфатиш дека некој длабоко сакаш

Можеби човек понекогаш ќе изгуби се’ што му е драго и ќе се почувствува напуштен и сам, сосем сам.

Можеби понекогаш ќе се разочараш во луѓето и се’ околу себе ( дури и во себе) и како птица без гнездо бараш дом под туѓ покрив.

Можеби понекогаш, ама еднаш сигурно, ќе се исправи некој пред тебе, некој пред кој нема така да поминеш, ќе го погледнеш преку рамена.

Еднаш, сигурно ќе сфатиш дека некој длабоко сакаш.

Ernest Hemingvay

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: