Секогаш си слободна да бидеш жена

Зрелата жена не доминира, таа допира. Не провоцира, предизвикува. Не е поинтелигентна, мудра е. Не инсинуира, суптилно го покажува патот. Не се брза, го чека вистинскиот момент. Не оди, туку течи. Не лета, лебди. Не и’ треба квантитет, преферира квалитет. Не гледа, забележува. Не оди, шета.

Не суди, анализира. Не теши, го грее срцето. Не бара, ги буди чувствата. Не сопнува, ослободува. Не шармира, восхитува. Нема барања, селективна е. Не блеска, свети. Не сака да ја набљудуваат, повеќе сака да ја слушаат. Не погаѓа, забележува. Не зборува за сексот, учител е во уметноста на љубовта.

Не е лесна, флексибилна е. Не се раѓа, во постојано цути. И конечно зрелата жена е збир на сите можни убавини, бидејќи е Жена.

Ranacer Humano

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: