Љубовта на вашиот живот ќе дојде кога ќе престанете да ја барате

Од детството сме навикнати да гледаме големи љубовни приказни и едвај чекаме да созреаме за да можеме и ние да ја спознаеме големата љубов на својот живот. Но, најчесто кога пораснавме малку се разочаравме. Да се пронајде голема љубов не е така едноставно како во цртаните филмови, нема храбри принцови и убави принцези кои со магично стапче ги остваруваат своите соништа.

Во стварноста секојдневно се соочуваме со стварниот живот и со луѓето кои секогаш не се добри и љубезни. Значи, многу често се откажуваме и помислуваме дека вистинската љубов сепак не постои. Не зборуваме секако за сите, туку за мал процент на луѓе Па, би сакал да им кажам нешто.

Ова е бесмислено! Љубовта постои, само што за вас уште не стигнала. Не можете да помислите дека нешто не е стварно само затоа што никогаш не сте го искусиле. Тоа е разочаран говор кој на крајот ќе донесе само цинизам во животот. Љубовта не е потрага по благо. Оваа реченица значи дека љубовта постои, но не треба да бидете упорни во потрагата по неа, како да е тоа ваша единствена причина за живот.

При тоа ризикувате да се излажете дека ја најдовте вистинската личност, само затоа што копнеете да го живеете тоа посакувано чувство. А тоа не е во ред, ниту за вас, ниту за личноста со која започнувате врска создадена од прифаќање и тоа е тоа. Не бидете брзоплети, љубовта порано или подоцна стигнува. Вистинската личност најчесто се појавува кога најмалку се надевате, можеби во периодот на својот живот кога ниту размислувате за љубов. А тоа не е прекрасна работа?

Речиси е како подарок на судбината, изненадување кое никогаш не го очекувавме. Затоа не бирајте нешто што на крајот, може да дојде само од себе без многу напор. Што ако љубовта не дојде? Како што веќе кажавме, љубовта е прекрасна работа, но не и пресудна за живот. Ако сеуште не сте ја нашле својата вистинска љубов, никогаш не мислете дела имате нешто помалку од другите.

Немате нешто погрешно, едноставно сте биле предодредени за нешто друго. Не ви треба некој да ве надополни. Можеби изгледа флоскула, една од оние утешните за која се вели дека прават некој да се чувствува подобро, но тоа не е воопшто така. Точно е дека мора да се сакате себе, вистина е дека вие сте единствена личност за која треба повеќе да водите сметка.

извор: https://aprilamente.info/lamore-della-tua-vita-arrivera-quando-non-lo-starai-cercando

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: