Еднаш ќе престанеш да се плашиш од студено срце.. Просто ќе се стоплиш и ќе живееш понатаму

Еднаш ќе престанеш да се плашиш од ладно. Просто ќе се стоплиш и ќе живееш понатаму. И повеќе не можат да те предадат, навредат, да ти нанесат болка. Се’ се случува кога се плашиш, а кога не плашиш- не се случува.

Веќе го помина најлошото и повеќе ништо не може да те изненади. Конечно сфаќаш дека животот почнува дури тогаш кога ќе престанеш да се плашиш. Не те плаши ладното, жешкото, навредите, гневот, загубата, осудата, сплетките, идиотите, разделбите, осаменоста, предавството, дури ниту смртта.

Стравот уште на никој добро не му донел. Одзел половина живот на оние кои се плашеле, а не им помогнал. Отсуството на стравот ти ги отвора очите пред фактот, дека оние кои се незадоволни од тебе е проблем на незадоволните, разочарани од тебе е на разочараните, а критиката кон тебе е на критичарите.

Нема никаква врска со тебе. Одбивам да се плашам. Бирам да живеам.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: