Зрела љубов е она што ни треба

Постојат врски кои ги започнуваме во зрели години и кои ни овозможуваат да ги откриеме магичните и неочекуваните луѓе во чија прегратка сакаме да се скриеме, бидејќи истовремено мирисаат на дом, а бакнежите мирисаат на шеќер и оган. Зрелата љубов нема години, таа е витална и енергична.

Најчесто луѓето кои доживеале зрела љубов биле во уверување дека вратата на љубовта е засекогаш затворена. Понекогаш собираме сентиметални неуспеси толку пусти, што имаме чувство дека нашето срце, сега е претворено во камен, паднало во длабок бунар.

Не се годините или болките тие кои генерираат зрелост, туку ставот и мудроста на чувствата; меѓутоа, немаат сите диплома или докторат од својот сектор. Нашите искуства не се тежина која ја носиме, обратно, никој не треба да биде резултат на неговите сопствени разочарувања, неуспех, а уште помалку рана која ја задале другите. Ние сме нашиот однос кон она што сме искусиле, а никогаш само резултат. Од таа причина, зрелата љубов додава доза на мудрост на сентиментот за да изгради она што е навистина важно: среќни моменти, достојни и страсни подароци во кои можете да се откриете едни со други.

Ниту еден не се откажува од своето минато, ние едноставно се прифаќаме едни со други, бидејќи прифаќаме некои лузни, бори кои времето ги оставило на оние несовршени лица и тела на кои разочарувањата не му се важни, само задоволството на моментот ‘овде и сега’.

извор: https://lamenteemeravigliosa.it/amore-maturo-non-arriva-giusto-ordine

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: