13 цитати за оние кои се кршат, но нема да се откажат од љубовта

Можеби немате среќа во љубовта, а можеби само ги бирате погрешните луѓе. Често се чини дека го даваме своето срце на оние кои едноставно го парчосуваат на ситни делови. Ни зборуваат како треба да биде во љубовта, а тоа не е љубов, која ние ја имаме и не одговара на тие описи. Силата е во тоа да продолжите да живеете, дури и ако боли. Научете да станете и да продолжите понатаму.

Во такви ситиации треба да ги прочитате зборовите на паметните луѓе:

1. ‘Ќе сретнеш некој кој нема да мисли дека е тешко да се сака и кој ќе одлучи да те врати во живот со својата љубов’.

Aleks Ell

2. ‘Не е секогаш срцето скршено, понекогаш истото ќе се случи и со разумот’.

R.H. Sin

3. ‘Запомни, понекогаш не добиваш она што сакаш, бидејќи имаш неверојатна среќа’

Dalaj Lama

4. ‘Истуширај се, изми го денот. Напи се чаша вода. Спушти ги ролетните. Легни и затвори ги очите. Слушни ја тишината. Слушни го своето срце. Тоа и понатаму чука. Се бори. На крајот на краиштата, успеа. Направи го тоа- уште еден ден. И ти можеш повеќе. Со тебе е се’ во ред.

Charlotte Ericsson

5. ‘Нашите потешкотии имаат вечна цел’.

Donald El Hallstrom

6. Твоето минато е како вреќа со цигли: остави го и оди далеку. Доволно беше собирања на навредливи зборови, спомени и грешки. Собирај надеж.

Brajant MakGill.

7. ‘Играј со скршеното срце, изгради замок од скршени соништа и носи ги своите солзи како драгоцен бисер. Гордо. Силно. Непоколебливо.’

Anita Krizzan

8. ‘Треба да се продолжи да се ‘крши’ своето срце, додека не се отвори’

Rumi

9. ‘Убиј го во себе тој дел кој ги бара ангелите на места каде постојат само демони’

Erin Van Vuren

10. ‘Жената која го отвора своето срце да те сака, кога тоа е веќе скршено- посилна е од било кој, кој си го сретнал’.

Steven Benson

11. ‘Секогаш имам навика да сакам премногу силно, премногу да размислувам и да се држам премногу силно. Умереност никогаш не е моја јака страна.’

Rachel Firmin

12. ‘Најдобрата освета – да не се биде таков, како оној кој ти зададе болка’.

Marcus Aurelius

13. ‘За да из’рти семето, мора да пукне. Кората отпаѓа и од него се појавува изданок и се’ се менува. Но, за оние кои не ја разбираат суштината на растењето, тоа ќе изгледа како потполно самоуништување.’

Sintia Okselli

извор: http://www.transurfingreal.ru/2017/07/13_35.html

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: