Душата наоѓа друга душа, моќен инстикт ги води

Душата наоѓа друга душа. Некои веќе се најдоа. А другите се на пат. Ако никој нема покрај тебе, не треба да се очајува. Треба да се трча, плива, лета. Невидлив систем на навигација ќе те доведе до тој човек. Дури и ако силата е при крај и надежта ќе пресуши, ти сепак продолжуваш напред.

Моќен инстикт те води. И без грешка те носи до својот човек. Кој исто така ти доаѓа во пресрет. Од точка ‘А’ до точка ‘Б’. Нема мапа. Нема навигација. Но, постои движење; така е мозокот направен. Или поточно душата. Ги фаќа сигналите на другата душа на било кое растојание.

И средбата сигурно ќе се случи. Треба само да се чуваш себеси, да не загинеш на патот. Да се чуваш од очај. Од оние кои се обидуваат да те оддалечат од трагот и да докажат дека трагањето е бескорисно.

Ние се движиме во вистински смер; нас не води голем инстинкт на љубовта. И ќе го најдеме оној кој ни треба. Ќе се вратиме дома..

извор: https://vk.com/public58603823?w=wall-58603823_918

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: