Животните принципи по кои живее Овенот

Многу луѓе погрешно го сфаќаат карактерот на луѓето родени во знакот на Овен. Посебно жените се соочуваат со овој проблем и сметаат дека заслужуваат подобар третман. Во таа смисла еве што е точно околу Овните.

Овенот е првиот знак на Зодијакот, тој е водач, лидер, зачетник на идеи и секогаш сака да биде прв во се’. Има изразено его и вистински се авантуристи. Стануваат рано и во нивните вени крвта струи побргу отколку кај било кој Зодијак.

Работат со полна пареа, не се мрзливи и своите соништа ги остваруваат. Верни се пријатели, тежнеат кон нови работи и знаат силно да сакаат. Иако не се романтични, својата љубов ќе ја искажат на некој својствен начин:

1. Јас сум оптимист. Не гледам никаква корист да бидам нешто поинаку од тоа.

2. Ако сакате да ги остварите своите соништа, првата работа која треба да ја направите е да се разбудите.

3 Нашиот ум е како падобран. Не работи ако не е отворен.

4. Држете се подалеку од луѓето кои сакаат да ги уништат вашите амбиции. Малите луѓе секогаш тоа го прават, но вистинските луѓе ќе направат да се чувствувате и да можете да станете прекрасен човек.

5. Единствен начин да имате пријател е да бидете вистински пријател.

6. Уживајте во мали работи, бидејќи еден ден ќе сфатите дека тие всушност биле сјајни работи.

7. Не го знам клучот на успехот, но со сигурност знам дека клучот за неуспех ќе се обиде да ‘задоволи’ се’ околу себе.

8. Не е вредно се’ што може да се смета, туку од голема вредност е се’ она што не може да се изброи.

9. Не можеш да се ослободиш од мракот со уште повеќе темница- тоа може да се постигне само со светло. Дополнителната омраза не може да ја тргне веќе постоечката омраза- тоа може да се оствари само со љубов.

10. Чувањето на бесот во себе е како добивање на жежок компир со намера да го фрлите на некој друг. Вие сте оние кои на крајот завршуваат со изгореници.

12. Најдобриот излез од било која ситуација е минување низ истата.

13. Не плачите дека е готово, смејте се бидејќи се случи.

14. Сакам да им правам услуга на другите. Што е поголем доброволниот гест, тоа е подобро за мене.

15. Јас секогаш морам да бидам прв и ќе бидете среќни ако и вие тоа го знаете. Од друга страна, сакам да бидете мои сопатници на моето авантуристичко патување.

16. Барам некоја смисла, која ќе предизвика храброст и ќе ми помогне да создадам идеален свет од постоечкиот.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: