Многу жени со своето однесување ги одбиваат мажите од себе

Факт е дека многу жени нема да живеат опуштено и среќно, дури и ако ги имаат сите услови за тоа. Несебично бараат причина за да бидат незадоволни од својот маж, се обидуваат да го осудат за неверство, бараат причина да го критикуваат итн.

На луѓето од страна може да им изгледа дека жената е подготвена на се’ несвесно да ја уништи својата врска со мажот. И тоа се случува ако пронајдат маж кој тоа не може да го издржи. Најважно е да се одбере партнер за својот темперамент. А потоа многу проблеми ќе исчезнат.

Кога имате неразумна жена, кон неа мора да се постапи во согласност со тоа. Таа, како и секоја друга жена, сака внимание и грижа, но тоа го покажува на многу чуден и понекогаш иритантен начин. Значи, таква жена не е нужно лоша или напорна жена, само потребно е да се направат две работи.

Прво е потребно да научи да ги контролира своите емоции. Колку и да ви се чини дека е тешко, компликувано или невозможно, тоа сосем успешно ќе се направи кога жената ќе погледне внатре во себе и ќе пронајде начин да се смири кога ќе дојде ‘жолта минута’

Друга работа е да му објасни на својот партнер како подобро да разбере или како да ги решат своите проблеми. Ако веќе се носат во непријатна ситуација да направат драма кога проблеми нема, наместо мажот да ја нарече ‘ неуротична’ неопходно е да се уважат и нејзините чувства.

Секогаш е полесно да се понуди разбирање отколку отпор.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: