Не е важно како изгледаш, туку како се однесуваш

Ако на мажот му се допаѓате тоа е често повеќе од доволно, меѓутоа, мора да се осигурате и понатаму да му се допаѓате и после првиот состанок.

За мажите, однесувањето на жените често е поважно од нејзиниот изглед, а многу од нив паѓаат на жени кои ги прават овие 10 работи.

1. Секогаш дојдете на време; Мажите не сакаат да чекаат и додека ти одолговечуваш, тој лесно може да запознае некоја друга.

2. Прикладно облечете се; Трудете се секогаш да бидете пристојно облечени и во согласност со приликата. Ако мажот ве поканил на вечера не облекувајте тренерки.

3. Бидете внимателни со пијалокот; Еден коктел или една чаша вино ќе биде сосем доволна. Не дозволувајте си себеси поради една чаша повеќе да оставите лош впечаток.

4. Не плачете; Не плачи поради ситници. Во ред е ако си чувствителна, но обиди се да се воздржиш.

5. Не разговараје за бившите; Ова тема треба да се избегнува во широк лак посебно на првиот состанок. Дури и ако мажот ја почне таа тема обидете се да избегнете и да не зборувате за бившите. Тоа само ќе ви го расипе расположението.

6. Понудете се да ја платите сметката; Убаво е да се понудиш да ја платиш сметката, мажот тоа ќе го почитува. Со тоа ќе му дадеш до знаење дека не си со него од некоја корист.

7. Биди спонтана; Ако мажот предложи некоја активност во која не си многу добра, обиди се да бидеш спонтана и прифати го предизвикот. Може да биде интересно.

8. Покажи интересирање за него; Прашај го што сака да јаде, која му е омолена боја и слично. Покажи му дека те интересира тој и неговиот живот.

9. Флертувај; Мажите сакаат жени кои сакаат да флертуваат, но не претерувај во тоа.

Покажи смисла за хумор и флертувај со него за да му дадеш до знаење дека ти се допаѓа.

10. Подели некоја интересна информација за себе; Така ќе му дозволиш на мажот подобро да те запознае. Меѓутоа, биди внимателна и не оставај премногу информации на првиот сосотанок.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: