Животни принципи по кои живеат Водолиите

Не можат да ги поднесат луѓето кои се сложуваат со се’ што ќе кажат. Мора да постои расправа. Исто така, ги иритираат луѓето кои само зборуваат, но не знаат како да слушаат.

Водолиите имаат темперамент кој освојува љубов и почитување од другите. Тие имаат доволно самодоверба да дозволат некои работи да течат по природен пат.

Ако имате луѓе со овој знак во својот живот, знајте дека можат да ви понудат долготрајно пријателство, едноставен поглед на работите, вистинската своја верзија и храброст да бидете она што сте.

Понекогаш е тешко да водите разговор со Водолиите, бидејќи таа често не сака да слуша она што другите имаат да кажат. Се додека сте со нив, секогаш ќе биде нешто ново што за нив не успеавте да дознаете.

Еве 20 принципи по кои живеат Водолиите:

 1. Водолиите им дозволуваат на луѓето да ги лажат, дури и кога ја знаат вистината. Имаат трпение да чекаат да им ја кажат вистината кога ќе бидат подготвени.
 2. Се обидуваат да го задржат позитивниот дух дури и кога се преплавени со емоции. Но, кога се во стресна ситуација, им треба време за себе и често не знаат како тоа да им го објаснат на другите.
 3. Романтични во душата, попривлечна им е страста на умот од телото.
 4. За да им привлечат внимание на Водолиите, се’ што е потребно е да бидат свои.
 5. Многу луѓе не ја сфаќаат нивната логика. Нивниот ум често работи многу побргу отколку устата што може да постигне.
 6. Никогаш не кажуваат нешто што не мислат. Секогаш мислат она што ќе кажат.
 7. Чувствуваат дека се родени да живеат бурно и дека никој не може да го контролира нивниот нагон.
 8. Многу добро можат да ги проценат луѓето. Имаат некој инстикт и интуиција кога е во прашање читање на луѓето.
 9. Ако на некој емоционално му се даваат, тогаш таа личност е многу посебна. Тие тоа не го прават често.
 10. Наспроти тоа, најлесниот начин да ја изгубите Водолијата е да ‘нарачувате’ што треба да прави. Последно што им е потребно во животот е некој да им каже што треба да прават, а што не треба.
 11. Не се обидувајте да ја смените Водолијата затоа што ќе се сретнете со отпор. Дозволете им да бидат она што се и да прават она што сакаат.
 12. Не можат да поднесат луѓе кои се сложуваат со се’ што ќе кажат. Мора да постои расправа. Исто така, ги иритираат луѓето кои само зборуваат, но не знаат да слушаат.
 13. Ако сакате да го отворите нивнотот срце, прво отворете го нивниот ум.
 14. Кога сакаат, силно сакаат. Кога се лути, тоа не е случајност. Не ги потценувајте причините.
 15. Љубомората е нивна слабост. Се обидуваат да ја скријат.
 16. Можеби мислите дека ве игнорираат, но понекогаш едноставно немаат потреба да зборуваат за се’.
 17. Не мора секогаш да разберете зошто нешто прават. Знајте само дека има добра причина за тоа.
 18. Не сакаат да драмат. Повеќе сакаат да зборуваат во мирна состојба.
 19. Премногу работи се случуваат во нивната глава. Затоа понекогаш им е тешко да кажат само една мисла.
 20. Штом на некој ќе им го дадат срцето, тешко се враќаат назад. Што повеќе инвестираат во односот, повеќе ќе страдаат ако биде нарушен.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: