Животни принципи по кои живеат Јарците

Тие се реалисти. Можат да ги видат луѓето какви што се, дури и кога се обидуваат тоа да го сокријат. Не ги интерсираат вашите пари, автомобили и облека. Само љубовта, верноста и посветеноста им е важна.

Тој секогаш вложува во себе, дури и ако сите остануваат запрепастени со нивниот успех. Меѓу другото, ќе ги забележите поради нивната ароганција, бидејќи често се прават дека знаат повеќе од другите.

Јарците имаат силен штит и во секој момент можат да ги исклучат своите емоции ако е потребно. Тие не покажуваат знаци на слабост. Тие секогаш зборуваат уверливо, полни се со самодоверба и авторитет.

Еве 20 принципи на Јарците

 1. Ако им е пријатно и забавно со некој, лесно ќе ја покажат својата забавна страна.
 2. Според нивното мислење, ако личноста од време на време не се обидува ништо ново, никогаш нема да успее.
 3. Имаат многу добро помнење. Всушност, имаат посебно место во главата каде ги држат сите луѓе кои направија грешка. Стојат таму така да Јарецот никогаш нема да им даде втора шанса.
 4. Ги иритираат мрзливи луѓе и луѓе кои се сомневаат во се’. Исто така не дозволуваат никој да им наредува.
 5. Пред да дадат свое мислење, сакаат прво да ја согледаат ситуацијата. Тие се реалисти. Не сакаат да погаѓаат, туку се потпираат на факти.
 6. Можат да ги видат луѓето онакви какви што се, дури и кога се обидуваат тоа да го скријат. Затоа обично сакаат да бидат сами.
 7. Обожаваат мани и несовршености, бидејќи овие работи ги прават луѓето поинтересни.
 8. За да се сложувате со Јарец мора да имате јасни приоритети и да ги исполните своите ветувања.
 9. Сакаат да ја задржат својата приватност колку што можат. Ако сакаат нешто да дознаете, ќе ви кажат самите.
 10. Одлучни се и сакаат да ги исполнуваат целите. Затоа силно ги иритира кога луѓето поставуваат незамисливи прашања.
 11. Штом станете блиски, не престануваат да ве сакаат. Тоа им е вроден инстикт.
 12. Ако некој многу им значи, ќе најдат изговори само да го видат.
 13. Ако веќе се расправате со Јарец, не ‘земајте’ било какви аргументи кои немаат никаква врска со причината поради која сте се скарале.
 14. Знаат да ги одложуваат работите до недоглед, но кога ќе ги завршат тие се совршено направени.
 15. Не ги интересираат вашите пари, автомобили и облека. Само љубовта, верноста и посветеноста им е важна.
 16. Ако нешто сакаат, никој не може да им застане на патот. Секогаш добиваат тоа што сакаат.
 17. Не дозволуваат животот да ги прегази. Можат да ги надминат сите проблеми, колку и да се тешки и големи.
 18. Кога нешто многу ги вознемирува и уморни се од обврски се држат подалеку од сите. Понекогаш се изолираат, бидејќи се плашат дека ќе бидат повредени.
 19. Не поставуваат многу прашања за туѓата работа. Тоа значи дека не им е гајле. Едноставно сметаат дека треба да постојат граници и дека луѓето ќе кажат она што мислат дека е потребно.
 20. Амбициозност е нивната јака страна. Прифаќањето на критика малку потешко.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: